Tekač z dobrim časom

Tečete, da postanete boljši.

Vaš cilj: biti hitrejši kot "Martin", izboljšati mesto na seznamu rezultatov, pridobiti priznanje in spoštovanje svojih tekaških prijateljev. Zato se »naprezate« dan za dnem in se kljub slabemu vremenu ne pustite odvrniti od vašega cilja. Poškodba ali prehlad te lahko hitro oddaljita od tvojega cilja.

V izogib tem težavam, smo ultraSPORTS sistem prilagodili natanko za tvoj cilj. S tem celostnim sistemom treninga in prehrane ohranjaš stabilen imunski sistem, preklopiš telo na polno zmogljivost in preventivno deluješ proti poškodbam.

 

Train

Za večjo učinkovitost in zaščito pred poškodbami, ti lahko pomaga inteligentni trening. To pomeni trenirati raznoliko: dolgo in zmerno kot tudi kratko in intenzivno. Poleg  tega mora biti vedno prisoten trening moči. Ta raznolikost v treningu ti bo hkrati v veliko veselje.

Priporočilo:

Spreminjaj v tednu svoj načrt trening – treniraj 2 ali 3 dni brez počitka in si za večji učinek privošči tudi 1 do 3 dni počitka.

 

Base

Za pridobitev tekmovalne teže in povečano vzdržljivost mora biti metabolizem še posebej aktiven. Da boš to dosegel, je nujna prehrana z malo ogljikovimi hidrati, veliko beljakovinami in koristnimi maščobami (znano kot »Train-Low« princip). S takšno prehrano bodo mitohondriji (elektrarne mišičnih celic) veliko bolj učinkoviti. Za dodatno povečanje presnove izpusti prigrizke in se osredotočaj na 2-3 glavne obroke. Presnova je večja, če je med obroki večji premor. Prav zaradi tega se večkrat koncentriraj na vnos energije skozi 2 glavna obroka. Tukaj si lahko tudi več privoščiš. Če je bil dan preveč stresen, in opažaš, da potrebuješ dodatno moč za trening, tik pred treningom pojej nekaj malega, kar vsebuje ogljikove hidrate in beljakovine.

Priporočilo:
Za nadomeščanje izpuščenega obroka brez občutka lakote, ti priporočamo, da si privoščiš odmerek napitka Level X, ki vsebuje koncentrirane sirotkine beljakovine. Če pred težjimi treningi občutiš pomanjkanje energije, vzemi odmerek napitka ultraStarter 1-2 uri pred treningom.
 

Protect

Če so tvoje tetive, vezi in sklepi stabilni, ti manjši zdrsi ne morejo škodovati. Za močne tetive, vezi in sklepe potrebuješ hranila z visoko vsebnostjo silicijeve kisline kot so ovseni kosmiči, rjavi riž, banane.

Priporočilo:
Ob intenzivnih treningih ti priporočamo, da  zaužiješ 1 čajno žličko dodatka ultraSPORTS Ackerschachtelhalm, ki vsebuje preslico, rastlino najbolj bogato z naravno silicijevo kislino. Če naravna silicijeva kislina ni dovolj, jo dopolni z dodatkom ultraSPORTS Chonsamin in Kollatin, saj vsebujeta kvalitetni glukozamin, hondroitin, kolagen…
 

Perform

Za večji učinek tvojega treninga, moraš vedno trenirati v visokem metabolnem območju. To pomeni, da se pri takšnem treningu ni potrebno zalagati z dodatno energijo. V nasprotnem primeru pa, da lahko učinkovito izvedeš intenzivni trening, tako duševno kot telesno, se moraš založiti z zadostno količino ogljikovih hidratov in beljakovin. Posebej pomembna je pri tem aminokislina arginin. Na tekmovanju je še posebej pomembno, da dosežeš najboljši rezultat, zato potrebuješ kakovostno in hitro dostopno energijo in beljakovinsko zalogo.

Priporočilo:
Za premostitev pomanjkanja energije v glavi pri zmernem treningu pomaga, da imaš vedno s seboj ultra Gel-Chip ali ultraGel. Verjetno ne boš potreboval nič drugega, ampak tvoja glava ve, da ima rezervo, če jo potrebuje. Pri tekmovalnih naporih in intenzivnih treningih je dobro, da se založiš z energijo bogato z beljakovinami. Zato ti priporočamo: ultraGel, ultraGel-Chip, tablico ultraBar in nepogrešljiv napitek ultraBuffer z dodatnim odmerkom kvalitetnih aminokislin AddOn Amino.
 

Recover

V času regeneracije svoj trening prenesi stopnico višje. Če hočeš to storiti, moraš svoje telo po treningu zalagati s pravimi hranili. Pri kratkih in zmernih enotah treninga ne potrebuješ dodatne energije za izgorevanje maščob. V nasprotju pa se moraš po dolgih zmernih enotah treninga dobro oskrbeti. Ne pozabi na polnjenje in krepitev mišičnih struktur. Takoj po treningu potrebuješ ogljikove hidrate, beljakovine, magnezij in cink, ki se morajo hitro absorbirati. Po intenzivnih enotah treninga je v ospredju obnova mišic. Zato potrebuješ 25 g kvalitetnih beljakovin. Tudi aminokislina levcin, ki daje signal za obnovo mora biti prisotna v odmerku 3 g.

Priporočilo:
Po kratkih zmernih enotah treninga izkoristi efekt izgorevanja maščob. Po dolgih zmernih enotah treninga pa uživaj napitek Refersher, medtem, ko si po intenzivnih enotah treninga privošči odmerek napitka Level X. Za dodatno vzpodbudo regeneracijskega procesa dodaj tako napitku Refresher, kot napitku Level X odmerek AddOn Amino kvalitetnih aminokislin z veliko vsebnostjo arginina.

Na kratko

 

TRAIN

Treniraj raznoliko – kratko in hitro – dodaj vaje za krepitev.

BASE

Prehranjuj se z manj ogljikovimi hidrati, več beljakovinami in kakovostnimi  maščobami. Vedno znova izpustite kakšen obrok in ga nadomesti z odmerkom napitka Level X, ki vsebuje kvalitetne sirotkine beljakovine z manj kot 2 g ogljikovih hidratov na odmerek.

PROTECT

Uživaj vodotopno silicijevo kislino, ki se nahaja v dodatku Ackerschachtelhalm. Če Ackerschachtelhalm ne zadošča, ga dopolni z dodatkoma ultraSPORTS Chonsamin in Kollatin.

PERFORM

Pri kratkih in zmernih enotah treninga ne potrebuješ dodatkov. Pri dolgih in intenzivnih treningih se založi z tablicami ultraBar, visoko energijskimi geli ultraGel in Gel-Chip, nujnim napitkom ultraBuffer in dodatnim odmerkom kvalitetnih aminokislin AddOn Amino, ki ti pomagajo učinkoviteje opraviti intenzivni trening.

RECOVER

Po kratkih in zmernih enotah treninga izkoristi učinek izgorevanja maščob. Po dolgih in zmernih enotah treninga pa uživaj napitek Refresher. Po intenzivnih in napornih treningih se regeneriraj z uživanjem napitka  Level X in dodanimi aminokislinami AddOn Amino.