Maraton za doživetje

Dokazal si bom, da zmorem

Teči maraton, izzvati sebe, doživeti nekaj nenavadnega in izklesati si izjemno postavo. Treniraš 4 krat tedensko in konec tedna v sproščenem krogu opraviš  dolgi tek. Manjši zdrs, ki lahko vodi do poškodbe ali prehlada te lahko hitro oddalji od tvojega željenega cilja.

Za obstanek na pravi poti smo ultraSPORTS sistem prilagodila natanko tvojemu cilju. S tem celostnim sistemom treninga in prehrane  boš najboljše pripravljen na svoj maraton, ter pri tem ohranil stabilen imunski sistem.

 

Train

Da si boste še na 30 km pričarali nasmeh na obrazu, mora biti vaš trening usmerjen v visoko vzdržljivost in visoko presnovo maščob. Zato potrebuje vaš trening tako dolge teke, kot tudi kratke in intenzivne enote teka.
Trenirate morate tako dolge teke kot tudi kratke in intenzivne enote teka.

Priporočilo:

Treniraj 4 krat tedensko. Eden izmed treningov naj bo dolgi tek. Dopolnite svoj trening z dodatnim 2 – 3 krat tedenskim 5 minutnim Tabata treningom (8 x 20 sekund obremenitev z 10 sekundnim počitkom; na koncu 3 vaje za krepitev).

 

Base

Da bi izgubili  kilograme in povečali svojo vzdržljivost, mora biti presnova maščob še posebej velika. Da boste to dosegli, se morate prehranjevati z malo ogljikovimi hidrati, veliko beljakovinami in kvalitetnimi maščobami. Za povečanje presnove maščob izpustite prigrizke in se osredotočiti na 3 ali še bolje 2 glavna obroka. Presnova maščob je večja, če je med obroki daljši premor.  Ko je  dan preveč stresen in opažate, da potrebujete dodatno moč za trening, tik pred treningom pojejte nekaj kar vsebuje ogljikove hidrate in beljakovine in je hitro prebavljivo.

Priporočilo:
Da bi nadomestili izpuščeni obrok brez občutka lakote, vam priporočamo, da si privoščite odmerek napitka Level X, ki vsebuje kvalitetne koncentrirane sirotkine beljakovine.
 

Protect

Pri maratonskem treningu in za čas pod 4 urami so vaša vezivna tkiva izjemno obremenjena. Da bi se izognili poškodbam, morajo biti vaše tetive, vezi in sklepi stabilni.   Da bodo vaše tetive in vezi okrepljene, potrebujete hranila z visoko vsebnostjo silicijeve kisline, ki jo najdete v ovsenih kosmičih, rjavem rižu, bananah.

Priporočilo:
Med maratonskim trenigom uživaj dnevno 1 čajno žličko dodatka Ackerschachtelhalm, pridobljenega iz preslice, rastline najbolj bogate z naravno silicijevo kislino. Če naravna silicijeva kislina ne zadostuje, jo dopolnite z glukozaminom, hondroitinom in kolagenom, ki se nahajajo v dodatkih Chonsamin in Kollatin.
 

Perform

Da boste maraton pretekli sproščeno, se na kratkih tekih ni potrebno zalagati z dodatno energijo. Pri daljših tekih pijte prvo uro samo vodo pomešano s  ščepcem soli, kasneje vam za zaščito imunskega sistema in mišičnih struktur  priporočamo uživanje kakovostnih energetskih dodatkov in beljakovin. Da pri maratonu ne pride do padca energije ali poškodbe mišic, se ves čas zalagajte s kvalitetnimi in hitro razpoložljivimi energijskimi dodatki in beljakovinami.

Priporočilo:
Za premostitev mentalnih stisk pri kratkem zmernem treningu pomaga, da imate vedno s seboj ultra Gel-Chip ali ultra Gel, vendar ga zaužijte le po potrebi. Pri dolgih tekih pijte od 2 ure naprej razredčen napitek ultraBuffer z odmerkom kvalitetnih aminokislin AddOn Amino. Na maratonu pa 5 minut pred startom vzemite ultraGel in skozi celotni maraton uživajte napitek ultraBuffer z dodatkom aminokislin AddOn Amino, ultraGel, ultraGel-Chip in tablice ultraBar.
 

Recover

Vsak trening slabi imunski sitem. Prav zaradi tega moraš po treningu uživati pravilne hranilne snovi.

Priporočilo:
Popijte po vsakem krajšem teku kozarec napitka ultraRefresher, po dolgem teku 2 kozarca. Refresher vsebuje proteine, cink in selen, ki normalizirajo vaš imunski sistem. Magnezij, pa ščiti mišice pred mišičnimi krči in nogam vrača lahkotnost.

Na kratko

 

TRAIN

Treniraj raznoliko: dolgo in zmerno, kot tudi kratko in hitro.

BASE

Za boljšo presnovo se prehranjujte z manj ogljikovimi hidrati, več beljakovinami in kakovostnimi maščobami. Vedno znova izpustite kakšen obrok in ga nadomestite z odmerkom napitka Level X, ki vsebuje kvalitetne sirotkine beljakovine z manj kot 2 g ogljikovih hidratov na odmerek.

PROTECT

Uživajte vodotopno silicijevo kislino, ki se nahaja v dodatku Ackerschachtelhalm. Če Ackerschachtelhalm ne zadostuje, ga dopolnite z dodatkoma PROTECT Chonsamin in Kollatin.

PERFORM

Pri kratkih in zmernih enotah treninga ne potrebujete dodatkov. V nasprotju pa pri dolgih enotah treninga in tekmovanjih potrebujete dodatno energijo. Od druge ure dalje uživajte ultraBar, ultraGel, ultraGel Chip in ultraBuffer. Dodani odmerek aminokislin AddOn Amino vam pomaga, da boste učinkoviteje opravili  trening.

RECOVER

Po kratkem in zmernem treningu izkoristite učinek izgorevanja maščob. Po dolgih zmernih tekih pa uživajte napitek ultraRefresher.