Načini plačila

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  1. z gotovino ob prevzemu blaga (plačilo po povzetju)

  2. z bančnim nakazilom na poslovni račun

  3. preko Pay Pal-a

  4. mednarodna nakazila z IBAN številko in BIC kodo. Znotraj EU so omenjene transakcije brezplačne. Stranke iz neevropskih držav morajo stroške prenosa denarja poravnati same.

*Za dobavo v države, ki niso članice EU vam oblasti zaračunajo takse in dajatve.

Prednosti PayPal-a:

  • predstavlja enostaven, hiter in predvsem varen način plačevanja naročil prek spleta

  • številka vaše kreditne kartice prodajalcu ni razkrita

  • pri plačevanju s pomočjo PayPal-a lahko uporabljate kartice: Visa, Mastercard in AmericanExpress

Pri plačilu s pomočjo PayPala imate možnost izbire dveh načinov plačila, in sicer:

  1. lahko si ustvarite svoj PayPal račun (izberete opcijo »Have a PayPal account? In se prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom)

  2. če nimate svojega PayPal računa, lahko brez predhodne registracije (kot »gost«) plačate naročeno blago z eno od kreditnih oziroma debetnih kartic: Visa, Visa Electron, Mastercard in AmericanExpress (izberete opcijo: »Don't have a PayPal Account?«)

Plačilo po povzetju

Naročeno blago vam lahko naš partner Pošta Slovenije dostavi na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji. Če se odločite za plačilo po povzetju, je možno le plačilo z gotovino. Če v času dostave niste na naslovu, kamor je prispela pošiljka, bo dostavljalec Pošte Slovenije pustil obvestilo o prispeli pošiljki. Pošiljko boste lahko prevzeli na svoji pošti. Ob prevzemu vam bo Pošta Slovenije zaračunala provizijo za plačilo po položnici po njihovem ceniku (1,68 €). 

Plačilo z bančnim nakazilom na naš poslovni račun

Naročeno blago lahko na katerikoli banki ali spletni banki plačate z nakazilom na naš transakcijski račun. Po potrditvi in prejetju naročila boste na vaš elektronski naslov prejeli avtomatsko generirano sporočilo s številko našega računa in zaporedno številko vašega naročila, ki jo pri nakazilu na naš račun pripišite. Naročeno bo odposlano po prejemu nakazila na naš poslovni račun.

Plačilo prek PayPal-a

PayPal posreduje pri opravljanju plačil blaga in storitev prek spleta. Uporabnikom omogoča anonimno, varno in hitro poslovanje na globalni ravni. Deluje na osnovi bančnega računa, e-poštnega predala, osebnega gesla in zaščitne številke. Za pričetek uporabe sistema PayPal zadostuje, da si ustvarimo brezplačen uporabniški račun. Vključitev v sistem in vzpostavitev delovanja je brezplačna in preprosta, saj za procesiranje plačil ne potrebujemo nobene dodatne strojne ali programske opreme. Predpogoj je odprt račun v eni izmed držav s PayPal-ovega spiska. Prek PayPal-a je za plačila mogoča uporaba vseh kreditnih/debetnih kartic (Visa, American Express, MasterCard, Maestro, Visa Electron ...), izplačilo iz PayPal-a v Slovenijo pa je možno le na kreditno/debetno kartico z logotipom Visa (npr. Visa Electron). Če pri plačilu prek PayPal-a ni bilo zaznanih nobenih težav, boste blago prejeli v roku 1-2 delovnih dni.